In ons vorige blog hebben we de verschillen tussen een dakairco en bankairco voor je naast elkaar gezet. Dit keer gaan we verder in op de eigenschappen en kosten van een dakairco.

Een dakairco wordt op het dak van je caravan of camper gemonteerd, meestal in het dakluik. Dat heeft een paar grote voordelen. De warme lucht stijgt automatisch op naar de airco, waarna de afgekoelde lucht vanzelf weer naar beneden zakt. Dat scheelt energie en dus kosten voor de airco én je caravan is binnen no time lekker afgekoeld. Doordat de dakairco aan de buitenkant van de caravan wordt gemonteerd, lever je binnen geen berg- of leefruimte in.

Nadeel hierbij is wel dat je je dakluik op deze manier blokkeert, waardoor er minder licht naar binnen komt. Maar er zijn inmiddels zelfs modellen op de markt met een geïntegreerd raam!
De dakairco’s van tegenwoordig zijn een stuk lichter, zuiniger en fabriceren minder geluid dan een paar jaar geleden. En dat scheelt! Een dakairco is daarom al snel de makkelijkste en meestal goedkoopste optie voor je caravan. Bekijk hier onze complete collectie dakairco’s.

Let op: hou er rekening mee dat het geluid van je dakairco via de buitenkant gaat. Klinkt als een voordeel, maar hou daarbij wel rekening met je buren!

Wat kost een dakairco?

En dan de werkelijke kosten. De uiteindelijke prijs van een dakairco varieert van ongeveer € 1.700 tot € 2.400. De prijs is afhankelijk van het model, waarbij de keuze wordt bepaald door uw eigen voorkeur en de eigenschappen van uw carravan. Denk aan het koelvermogen, de afmeting en het verbruik, maar ook de vraag of je alleen wilt koelen of ook verwarmen en of de dakairco bijvoorbeeld op afstand bedienbaar moet zijn. Dit is inclusief montage.

Alle dakairco’s die door Knobben Caravans worden geleverd, worden namelijk ook door ons gemonteerd. Zo ben je verzekerd van een degelijke en goed gemonteerde dakairco, die gegarandeerd jaren mee gaat. Daarbij houden we vanzelfsprekend ook in de gaten of alle materialen kloppen en of de dakairco geschikt is voor jouw caravan.