Wat kost een bankairco?

Zoals je in eerdere blogs al kon lezen, zijn er 2 opties om je caravan (en je hoofd) koel te houden in de zomer. Voor een caravan heb je daarbij de keuze tussen een bankairco en een dakairco. Dit keer zetten we de voordelen, eigenschappen en kosten van een bankairco voor je op de rij.

Je plaatst een bankairco meestal in één van de banken van je caravan. Dat heeft als grote voordeel dat de bankairco uit het zicht is. Deze is vaak iets groter dan een dakairco en heeft daardoor ook meer mogelijkheden. Doordat het gewicht laag wordt geplaatst, heeft dit een positief effect op de gewichtsverdeling en het rijcomfort.
Onze collectie bankairco’s biedt diverse opties. Zo kunnen de meeste bankairco’s de lucht niet alleen afkoelen, maar ook zuiveren, drogen en/of verwarmen. De meeste moderne bankairco’s zijn daarnaast voorzien van een pollenfilter. Heel fijn wanneer je last hebt van allergie en toch in de natuur staat met je caravan. Combineer dit met onze fijnmazige horren en de vakantie (en vooral de nachten) wordt een stuk aangenamer!

Slapen

Daarnaast zijn er bankairco’s die werken met een afstandsbediening of zelfs een timer. Ook heel prettig om in een afgekoelde caravan heerlijk in slaap te vallen, zonder dat de bankairco de hele nacht hoeft te razen. Alhoewel, razen: de meeste modellen zijn heel stil, energiezuinig en praktisch zonder geluid.
Een alternatief voor de timer is een bankairco met slaapstand: deze draait dan op lage en stille stand, met weinig verbruik, de hele nacht door. Zo blijft de caravan ook ‘s nachts heel comfortabel koel.

Ten slotte zijn er zelfs bankairco’s die tijdens het rijden kunnen blijven koelen. Dat betekent direct na aankomst een heerlijk koele caravan! Laat de vakantie maar beginnen.

Kosten

Bekijk hier onze collectie bankairco’s, iedere bankairco met zijn specifieke eigenschappen en bijbehorende prijskaartje. Net als bij onze dakairco’s wordt iedere bankairco door ons gemonteerd en geïnstalleerd. Vanzelfsprekend bij de prijs inbegrepen.
Meer weten of zelf bekijken (en voelen)? Kom dan langs in onze showroom in Rijssen. De koffie staat klaar!