Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een tweedehands caravan

De caravans en campers van tegenwoordig zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gebouwd om jarenlang mee te gaan. Dit heeft tot gevolg dat er een enorme markt is voor de tweedehands of occasion caravan, zowel in aanbod als in vraag. Maar kan je zomaar een tweedehands caravan aanschaffen? Waar moet je op letten bij die belangrijke aankoop?

Allereerst is het belangrijk dat de verkopende partij betrouwbaar is. Is het een erkend bedrijf, geven ze garantie en bieden ze de juiste informatie en service? Of koop je bij iemand aan huis, met garantie tot de stoep? Dat kan voordelig zijn, maar is niet altijd de veiligste optie.

Daarnaast is het allerbelangrijkste dat de caravan in goede staat is. Maar hoe zie je dat? Ook daarvoor ben je grotendeels afhankelijk van de betrouwbaarheid van de verkopende partij. Enkele zaken waar je op kan letten: is er een BOVAG of FOCWA-garantiebewijs, klopt het chassisnummer van de caravan met de papieren en wat is het modeljaar van de caravan? 

Grote zaken die je zelf kan controleren vallen onder het uiterlijk van de caravan. De buitenbeplating moet niet al te beschadigd zijn en let op plekken waar corrosie is of kan ontstaan. Bekijk het dak! Wanneer daar vervanging nodig is, kan dat tot hoge kosten leiden. Let op de ramen en omlijstingen; sluiten de rubbers nog goed en zijn er geen vochtproblemen in de caravan. En zo zijn er nog wel meer zaken die je goed in de gaten moet houden bij de aankoop van een tweedehands caravan.

Dan de caravan zelf: het is bij de aankoop van zowel een nieuwe als een tweedehands caravan natuurlijk heel belangrijk dat je díe caravan koopt, die bij je past en voldoet aan je eisen en wensen. Denk aan de bestemming, de indeling van je gezin en de kilometers die je verwacht af te leggen. 

Knobben Caravans

Twijfel je of je zelf de juiste kennis en ervaring hebt om een goede caravan aan te schaffen, bekijk dan eerst eens onze voorraad tweedehands caravans. Gegarandeerd een goede kwaliteit, waarbij we de nodige service en garantie bieden. Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan onderweg, maar ook dan staan we voor u klaar. Al onze caravans zijn goed gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. We adviseren u daarbij graag over het juiste model. 

Kom snel langs in onze showroom of kijk alvast op onze website:  https://www.knobbencaravans.nl/caravans/aanbod-occasions/. Graag tot ziens!