Past elke mover onder mijn caravan?

Je kent het wel. Ben je eindelijk op de plek van bestemming aangekomen, vaak de laatste kilometers via kronkelweggetjes naar het dorp en over smalle paadjes op de camping, en dan.. Dan moet je caravan perfect geparkeerd worden.

Om je caravan netjes op je eigen campeerplek te installeren, heb je 2 opties. Door je jarenlange ervaring rij en duw je zelf je caravan op de plek. Al dan niet met toezicht van aanhang of nieuwe buren. Afhankelijk van je ervaring, de ondergrond en de steun van omstanders kan dit klusje variëren in gemak en tijdsduur (en stress). Of.. je kiest voor een mover! Een mover, of rangeersysteem, stuurt je caravan automatisch en zonder spierkracht op de juiste plek. Zodat jij direct van je welverdiende biertje (wijntje, glaasje fris) met uitzicht kan gaan genieten. De vakantie is begonnen!

Maar wat is zo’n mover precies. En passen alle movers onder alle caravans? We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje. 

In het kort bestaat een mover uit 2 kleine elektromotoren, die beide wielen afzonderlijk aansturen, en een afstandsbediening. Hierdoor kan je een stapje achteruit doen voor het complete overzicht. En zo zet je zonder kracht en vooral zonder problemen je caravan makkelijk en snel op de juiste plek.

 Vervolgens heb je de keuze uit halfautomatisch of volautomatisch. Bij een halfautomatische mover zet je zelf handmatig de aandrijfrollen tegen het loopvlak van de beide wielen. Deze versie is goedkoper, maar kost wel meer handelingen én de nodige energie. 

De volautomatische caravan mover zet ook de aandrijfrollen automatisch op de wielen vast. Het is een beetje een technisch verhaal, dat we het beste in onze showroom kunnen laten zien. 

Op onze website vind je een overzicht van alle merken movers die we aanbieden, waarbij de keuze voornamelijk afhankelijk is van het gewicht van je caravan. Bij de grotere (zwaardere) caravans raden we sowieso een volautomatische mover aan, omdat dit op spierkracht (bijna) niet te installeren is. Daarnaast heeft ieder merk hun persoonlijke eigenschappen en extra’s. Bijvoorbeeld kinderslot, bestuurbaar via een App of met extra verplaatsingsbeveiliging. Bekijk de verschillende opties op onze website of in de showroom. We adviseren je graag zodat je de volgende keer zonder stress en direct aan je vakantie kan beginnen.