hobby vs. knaus

Wat is de beste Caravan: HOBBY of KNAUS?

 In ons vorige blog bespraken we de verschillen én overeenkomsten van de Hobby en de Fendt caravans. Dit keer zetten we de merken Hobby en Knaus naast elkaar. 

We hebben daarbij zo’n uitgebreide collectie hoogwaardige caravans, dat we met gerust hart durven te stellen dat we voor iedereen de perfecte caravan (of camper) hebben. Voor stellen, gezinnen of groepjes vrienden die samen op reis willen. 

De Hobby Caravan biedt comfort. Luxe. En voor elk wat wils. Van de compacte en lichtgewicht TOUR modellen tot de stijlvolle Premium: vele malen onderscheiden en verkrijgbaar in 6 verschillende indelingen is dit de crème de la crème van de caravans. In ons vorige blog gingen we al wat uitgebreider in op de eigenschappen en voordelen van de Hobby Caravans. 

Wist je trouwens dat.. oprichter en ingenieur Harald Striewski in 1964 (met geleend geld) zijn eerste caravan bouwde? Inmiddels produceert Hobby jaarlijks ruim 13.000 caravans (bron: Wikipedia).

Maar dan de Knaus. Als tegenstanders zijn ze aan elkaar gewaagd. Net als bij Hobby voldoen alle modellen van Knaus aan de hoge verwachtingen van de moderne reiziger en zijn ze voorzien van alle denkbare technische snufjes. Waar het gaat om bergruimte, comfort, veiligheid en design is Knaus een topper. Ruim 60 jaar ervaring en ontwikkeling komt samen in de nieuwste caravan modellen van Knaus. Zo hebben ze alleen al het afgelopen jaar een keur aan Awards gewonnen, waaronder die voor meest exclusieve en meest innovatieve caravan, en de Duitse Veiligheidsprijs. 

Sinds 2013 worden alle nieuwe modellen uitgevoerd volgens de ‘Mission Tec’. Daarbij staan lichtgewicht, flexibiliteit en duurzaamheid voorop. Dat is onder andere terug te zien in het fibre frame, het gebruik van Revolution Cube in de inrichting en de Poweraxel die 35% minder weegt dan soortgelijke modellen. Maar ook het comfort wordt nooit vergeten. Van de Evopore matrassen tot de AKS rijstabilisator maken de Knaus Caravan een echt comfortabel thuis onderweg. 

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Conclusie? Zowel Hobby als Knaus behoren tot onze topmerken. We zouden zelf niet kunnen kiezen, dus het uiteindelijke verschil zit hem in de details, smaak en reisvoorkeur. 

Wij stellen voor dat je gewoon langskomt in onze showroom en alle modellen zelf komt ervaren, van binnen en van buiten. Welkom!