Help: ik wil een airco in mijn caravan!

Daar zit je dan, met je caravan in Zuid-Frankrijk. Heerlijk genieten van de zon, de zee en het strand. Maar stiekem wordt het best warm in zo’n caravan. Ook al zijn de ramen voorzien van verduisteringsgordijnen en horren om lekker te luchten, het kan toch behoorlijk (snel) opwarmen binnen. 

De meeste caravans zijn niet standaard voorzien van airconditioning. Maar dat is vrij eenvoudig op te lossen. Tegenwoordig is er een ruime keuze in airco’s, die speciaal voor caravans zijn ontworpen. Ze houden je caravan overdag koel, maar zijn ook een uitkomst wanneer je ’s avonds wilt gaan slapen. En dat zonder veel geluidsoverlast en: de installatie regelen wij voor je. 

Bij het installeren van een airco in je caravan heb je keuze uit 2 opties: een bankairco of een dakairco, De bankairco, de naam zegt het al, wordt gemonteerd in de caravan, meestal onder de bank. Het voordeel daarvan is dat je geen daglicht inlevert, en geen veranderingen aan de buitenmaten van de caravan aanbrengt. Het nadeel is vanzelfsprekend dat je bergruimte moet inleveren.

De dakairco wordt op het dak gemonteerd, meestal in het dakluik. Dat heeft als voordeel dat het niet uitsteekt en dus geen invloed heeft op de luchtweerstand, maar je levert wel wat daglicht in, in je caravan. Je hebt zelf geen last van het – minimale – geluid van de airco, maar het kan wel eventuele buren storen (die zonder airco en met alle ramen open proberen te slapen 😉). 

Verder hangt het van je eigen voorkeuren af, voor welke airco je uiteindelijk kiest. Zowel bij de bankairco als de dakairco hebben we diverse mogelijkheden. Denk aan een pollenfilter, extra stille uitvoering, een airco die ook tijdens het rijden kan koelen, of met de optie van verwarming!

Kom gerust langs in onze showroom. Onze experts weten alles van de verschillende airco’s met bijbehorende voordelen en opties. En: maak je geen zorgen over de montage van je airco. Voor welke soort je ook kiest, wij monteren de airco zelf in je caravan. Handig én snel! Zo weet je zeker dat alles werkt en ga je zonder zorgen op reis. Ook in hartje zomer.