Hagel. Waar het vroeger vooral een natuurgeweld was dat rondom de meren in Italië of in de meer zuidelijke landen voorkwam, lijken weersextremen zich steeds verder en vaker uit te breiden. Ga je met een caravan of camper op vakantie, dan is de kans groot dat je een keer te maken krijgt met hagel. Of erger: hagelschade. 

Wat te doen wanneer je caravan of camper hagelschade heeft opgelopen? Kan je verder rijden of verder genieten van je vakantie? Moet de hagelschade direct gerepareerd worden? En ook belangrijk: ben je verzekerd tegen hagelschade op vakantie of onderweg?

Hagelschade voorkomen

De laatste jaren zijn fikse hagelbuien geen uitzondering meer. Of je nu duizenden kilometers rijdt, of gewoon in Nederland op vakantie bent: steeds vaker horen we code oranje en schuilen we voor hagelstenen die met een afmeting van een euromuntstuk (Nederland) of zelfs golfballen (bijvoorbeeld Italië) naar beneden komen. Hagelschade lijkt dan niet te voorkomen. 

Voorbereiding is het halve werk, zeker wanneer je op vakantie gaat. Waar het gaat om de weersomstandigheden en het tegengaan van hagelschade, zijn er zeker zaken waar je vooraf al rekening mee kan houden. 

Hagelbestendig dak

Veel van onze caravans en campers hebben tegenwoordig een hagelbestendig dak. Een van de voorbeelden is een GFK-dak dat volledig uit polyester bestaat. Dat kan een flinke hagelbui met gemak aan. Zo reis én slaap je een stuk veiliger en lekkerder. Maar denk ook aan je reisverzekering. We raden aan om bij je caravanverzekering ook te kijken naar een goede verzekering tegen storm- en hagelschade. Wanneer je caravan of camper voorzien is van een hagelbestendig dak krijg je bij veel verzekeringen niet alleen korting op deze verzekering, maar kan zelfs je eigen bijdrage vervallen. Zorg er dus voor dat je dit voor je vakantie al goed geregeld hebt! 

En heb je toch schade opgelopen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met dank aan onze afdeling Schadeherstel ben je binnen no-time weer onderweg.