Wist u dat wanneer u naar Duitsland reist en u aanmeld bij de beheerder van een camping, u gevraagd kan worden naar het logboek van de gaskeuring van uw caravan of kampeerauto? Veel nederlanders weten dit niet en staan dan ook vaak met een mond vol tanden.

In Duitsland is deze keuring verplicht. Steeds meer Duitse campingbeheerders vragen dit logboek ook van hun gasten buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De campingbeheerders zijn immers aansprakelijk voor de veiligheid van de camping. Sinds afgelopen jaar heeft men de gevolgen hiervan al kunnen merken. Geen logboek, geen standplaats.

Eigenaren van caravans en kampeerauto’s kunnen voor deze gaskeuring terecht bij Knobben Caravans en Campers. Er wordt dan op technische eisen gecontroleerd zoals de gasslangen, de drukregelaar en de lekdichtheid van de installatie. Een geslaagde keuring wordt in het logboek vermeld en er wordt een zegel bij de gasinstallatie geplaatst. Dit alles gebeurt volgens de Duitse richtlijnen maar alleen voertuigen met originele / af fabriek gemonteerde gasinstallatie kunnen worden gekeurd.

Deze twee jaarlijkse keuringen bedragen €95,-. Wanneer dit gecombineerd wordt met een BOVAG onderhoudsbeurt kost het €45,-