Welke caravan is beter: Fendt of Knaus?

De afgelopen weken hebben we diverse caravanmerken met elkaar vergeleken. Voor ons is het eigenlijk geen doen. We zijn trots op al onze merken, dus kiezen welke de beste is.. geen doen. 😉 Wel kunnen we de verschillende voordelen voor je op een rijtje zetten. 

Zowel de Fendt caravans als de Knaus caravans zijn al jarenlang een belangrijk onderdeel van onze voorraad caravans. En niet voor niets. Beide merken staan voor een hoogwaardige kwaliteit met een uitgebreide keuze uit verschillende modellen. 

Laten we beginnen met de Fendt. Dit merk heeft zelfs een eigen fanclub! Caravan reizigers die zo gek zijn op hun Fendt Caravan, dat ze ‘een clubje hebben opgericht’. Samen plannen ze mooie reizen, waarbij jaarlijks de fabriek in Mertingen, Duitsland wordt bezocht. Fendt zelf organiseert daarnaast sinds 2001 een jaarlijkse ‘Fendt bijeenkomst’, waar vanuit heel Europa Fendt eigenaren bij elkaar komen.

En dat is natuurlijk niet voor niets. Het Duitse Fendt combineert in al haar modellen een paar basisprincipes: maximale functionaliteit, hoogwaardig interieur en overtuigende kwaliteit. Daarbij wordt altijd gewerkt met oog voor het milieu en de medewerkers, zowel in het productieproces als bij de gebruikte materialen. Zowel in het uiterlijk als het interieur valt op dat Fendt werkt met oog voor detail, waardoor de Fendt Caravan zomer en winter staat voor comfort en een luxe vakantiegevoel. Wist je trouwens dat Fendt 12 jaar garantie geeft op de dichtheid van de opbouw?

Fendt vs Knaus
En dan Knaus. Natuurlijk net als Fendt gebouwd en ontwikkeld vanuit de ‘Deutsche Gründlichkeit’, de zo kenmerkende Duitse kwaliteit en klasse. 

Knaus biedt 5 verschillende modellen: de flexibele Deseo, de praktische Sport&fun, de veelzijdige Sport, hun icoon Südwind en de innovatieve Travelino. Daarnaast heeft Knaus een speciale ‘Silver’ actielijn, met nog meer luxe en toegevoegde details. 

Knaus snapt dat vakantievieren niet alleen gaat om het buitenleven, maar dat de ruimte, inhoud en indeling van een caravan nooit ten koste van het comfort mag gaan. Daarom besteden ze bij alle modellen veel aandacht aan de slaapkamers en badkamer. “Een goede nachtrust is belangrijk voor een ontspannen vakantie. Daarnaast zorgt een ruime badkamer, voorzien van alle gemakken, voor een gevoel van welbehagen.”

Dus ook bij deze vergelijking geldt: de ene caravan is niet beter dan de andere, maar doordat zowel Fendt als Knaus een uitgebreide keuze aan modellen en indelingen biedt, is er voor iedereen de perfecte caravan te vinden! Ontdek het zelf in onze showroom in Rijssen.