Uw caravan te koop zetten is niet iets wat u elke dag doet. Waar moet u aan denken en hoe kunt u de koop bevorderen? Net zoals de rest van Nederland, maakt u waarschijnlijk gebruik van marktplaats.nl. Dat is een hele goede start maar zelfs daar omheen kunt u nog van alles doen om uw  advertentie aantrekkelijker te maken. In dit artikel geven wij u een aantal handige tips voor wanneer u uw caravan te koop wil zetten.

Uw caravan of camper te koop zetten met duidelijke en eerlijke foto’s.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de foto’s altijd duidelijk geschoten zijn tijdens daglicht en dat men een goed overzicht van de indeling te zien krijgt. Houd daarbij niets geheim. Zijn er gebreken, laat deze dan herstellen of zet deze gebreken duidelijk op de foto. Zo bent u eerlijk over de staat van uw caravan en weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Door eerlijk te zijn ontstaat er vertrouwen en is er een grotere kans dat de koop kan worden gesloten. Daarbij is het ook nog eens zo dat de kopende partij niet zal terugkomen vanwege een in gebreke stelling.

Zorg dat u met eerlijke informatie en foto’s uw caravan te koop zet zodat de koper later niet nog eens bij u aan komt kloppen vanwege een verborgen gebreke.

Optie voor aankoopkeuring

Wij vinden het allemaal prettig dat wanneer we een tweedehands caravan of camper kopen, dit gewoon goed is. Het aantonen dat iets goed is, kan erg goed ook door middel van een aankoopkeuring. Deze kunt u als verkopende partij bij ons laten doen, maar mocht u daar geen behoefte aan hebben kunt u in uw advertentie plaatsen dat uw koper alvorens de koop ook zelf een aankoopkeuring mag laten uitvoeren. Hiermee weet u en uw klant precies waar jullie aan toe zijn met de caravan.

Wat is mijn caravan nog waard?

Wanneer u uw caravan te koop zet wilt u natuurlijk een goede prijs ontvangen voor uw caravan maar wat is deze eigenlijk nog waard? De dagwaarde van uw caravan is op te zoeken door middel van de caravankoerslijst. Deze kunt u hier vinden. Hier zijn verschillende richtprijzen te vinden zoals de waarde van de caravan wanneer u deze zou kopen bij een Bovag caravanbedrijf of als inruil bij een caravanbedrijf of wanneer u deze verkoopt tussen particulieren. Deze laatste gaat het bij u om wanneer u uw caravan op marktplaats wil zetten. Let daarbij wel op dat dit richtprijzen zijn. Dit kan afwijken van de werkelijkheid omdat er verder geen rekening is gehouden met de staat van de caravan. Deze is immers niet gezien of onderzocht en daarom is een exacte waarde niet op te geven. Wilt u de exacte waarde weten? Dan kunt u deze opvragen bij de aankoopkeuring.

Heeft u verder nog advies nodig van één van onze caravanspecialisten? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder. U kunt ook een vrijblijvende prijsopgave opvragen voor Inkoop of Bemiddeling van uw caravan of camper.